Мемуар табиғаты жөнінде бірер сөз - Бейсенбаева, Р. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада мемуарлық жанрдың шығу төркіні, оның жүйеленуі, қазақ әдебиеті тарихындағы тырнақалды мемуарлық шығармалар және олардың жанрлық ерекшелігі жайында көрнекті әдебиет зерттеушісі Б. Кенжебаевтың зерттеулері қарастырылған. В этой статье рассматривается происхождение мемуарных жанров, их классификация и исследования известного литературоведа Б. Кенжебаева о первых мемуарах истории казахской литературы и их жанровых особенностях.