Жыраулар поэзиясы – орыс аудармасында - Мужигова, Г. М. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада ХVII-XVIII ғасырлардағы қазақ ақын-жырауларының шығрмашылық ерекшелігіне, поэзиясындағы замандағы оқиғаларға және тарихи әлеуметтік жағдайлары қарастырылған. Ақын-жыраулардың өлең-толғауларының орыс тілінде жарық көрген аудармасымен салыстыра отырып, аудармашылардың тәржімалаудағы ерекшеліктеріне тоқталып, аударматанудағы әдіс-тәсілдермен баламалар мен сәйкессіздіктері анықталады. В данной статье рассматриваются проблемы и творческие особенности казахских писателей и поэтов ХVIIXVIII веков. Даётся сравнительная характеристика переводов произведений писателей и поэтов на русский язык, особенности художественных переводов, выявляются методы и приемы в переводоведении.