ЖЕСТ И МИМИКА В МЕЖКУЛЬТУРНОЙ КОММУНИКАЦИИ - Иняо, Сунь (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Қоғам мүшелерінің қарым-қатынасы вербальдық емес түрде басталады да, осы деңгейде әр түрлі мәдениеттің өкілі болған адамдардың өзара түсініспеушілігі пайда болады. «Мәдениетаралық қарым-қатынастағы ым және дене қимылы ишаралары» деген бұл мақала пікір алмасудың вербальдық емес түрінің маңызды мәселелерінің біріне, оның ішінде – орыс және қытай сөйлеу мәдениетіндегі ым және дене қимылы ишараларына арналған. Мақала лингвомәдениеттану ғана емес, этнография, антропология және педагогика мамандарына да арналған. Оқымысты-мамандардың зерттеулері ым және дене қимылы ишаралары қарым-қатынастың қажетті құралы екендігін көрсетеді.