Қазақстан Республикасындағы Қоғаммен байланыс қызметі. Связь с общественностью в Республике Казахстан - Zh. Esenbek, Zh. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Автор өз мақаласында Қазақстан Республикасындағы PR қызметінің қалыптасуын зерттейді. PR қызметінің еліміздегі жалпы тарихына тоқталады. Қазақстан Републикасының білім саласындағы PR қыз- метін түсіндіреді. Еліміздің жоғары оқу орындарында: әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті, Т. Рысқұлов атындағы Қазақ экономикалық университеті, Халықаралық бизнес университеті (UIB) ҚМЭБИ университеттерінде PR мамандығы бойынша студенттерге білім беретіндігіне тоқталады. Қазақстан Республикасының қоғаммен байланыс саласында қызмет атқарып отырған ұйымдар, компаниялар, агенттіктер туралы ақпараттар келтіреді. Tayniy Sovetnik Ogilvy PR агенттігінің қызметімен таныстырады. Сонымен қатар Қазақстан Республикасында PR саласында білім беру мен PR қызметінде қалыптасқан мәселелерге тоқталады. Автор в своей статье рассматривает, как создавалась PR деятельность в Республике Казахстан, и уделяет внимание истории PR деятельности в нашей стране. Объясняет PR деятельность Республики Казахстан в образовательной сфере. Останавливается на преподавании студентам высших учебных заведений, как Казахский национальный университет имени аль-Фараби, Казахский экономический университет имени Т. Рыскулова, Университет международного бизнеса, КИМЭП по специальности PR. Автор дает информацию об организациях, компаниях, агентствах Республики Казахстан, работающих в сфере связь с общественностью. Знакомит с работой PR агентства Tayniy Sovetnik Ogilvy. А также останавливается на проблемах в PR деятельности и образовательной сферы PR Республики Казахстан.