ОСНОВНЫЕ ФАКТОРЫ, ПОВЛИЯВШИЕ НА ФОРМИРОВАНИЕ НОВОЙ АЗЕРБАЙДЖАНСКОЙ ПРОЗЫ - Асадов, Ариф Алим оглу (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Азербайжан көркем прозасы өте күрделі тарихи- қоғамдық үдерісті бастан кешіре отырып, ХХ ғасырда пайда болды және әр түрлі эстетикалық тенденциялардың ықпалымен даму болашағын айқындап берді. Мақалада жаңа Азербайжан прозасының қалыптасуына ықпал етуші негізгі факторларға арналған.