Метод case-study как творческая деятельность студентов в профессиональной сфере. Кейс-стади әдісі студенттердің кәсіби шеңберде шығармашылық қабілетін арттыру ретінде - Suleimanova S. А. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В настоящее время учебный процесс требует постоянного совершенствования, так как происходит смена приоритетов и социальных ценностей. Главной задачей высшего учебного заведения на современном этапе является подготовка специалистов, способных нестандартно, гибко и своевременно реагировать на изменения, которые происходят в мире. Поэтому для подготовки студентов к профессиональной деятельности используются инновационные методы обучения в вузе. К таким методам принадлежит case-study, или метод анализа конкретных ситуаций, предусматривающее формирование навыков для решения проблемных задач, которые не имеют однозначного ответа, самостоятельной работы над материалом и выработку умений применять обретенные знания на практике. Мақалада жоғары оқу орнындағы қазіргі кезеңде басты мақсаты – маманның әркелкі алғыр дайындығы қарастырылған, қалыптан тыс ой-пікірі, шешілмейтіндей сыңайлы қиындық тап болған сұрақтарға тапқырлық таныту, не қалыптан тыс шешім табу, не оны орағытып өту қабілетін әлемде болып жататын өзгерістерге назар аударып, икемділік, оралымдылық және дер кезінде шешім табу мен игерушілік, тіл табудың жолдарын жоғары оқу орнында тәлім-тәрбиеде маманның біліктілігін арттыруға аса көңіл бөлінген. Кейс-стади әдісінің негізгі мақсаты әрбір студенттің жағдайдың дербес байқауын ынтагерлік білдіру арқылы өз бетінше үйренуі болып табылады, мәселенің және оның шешімін көруі, өзінің әріптесімен және оқытушымен айтысу, пікірлесу, талқылау ұсталықтарын қалыптастыру болып табылады. Мақалада кейс-стади әдісінің мәні ұсынылған, онда жасанды кәсіби ортада студенттердің дербес, өзіндік басқа тілдік жұмыстарын дамыту көрсетілген. Бұл әдіс студенттердің шығармашылық қызмет үшін қажетті кәсіби шеңберде қағидалы дайындықты және практикалық ұсталықтарды шыңдастыруға мүмкіндік береді.