Көптілділік ұғымы мен маңызы. Понятие полиязычия и его значение. - Tuleuova, A. M.; Sultangalieva, A. A. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазіргі кезде тілде өзекті орын алып отырған – көптілділік, тілдерді білу мәселесі қарастырылған. Көптілділік ұғымы, беретін мәні туралы анықтамалар келтірілген. Тілдерді білу, бірнеше тілді игеруде мемлекеттік тілге қатысты ғалымдар пікірлері мен тұжырымдары берілген, қазіргі білім беру саласында орын алып отырған үш тілді білу бойынша мәселелер қозғалған. Мақала көптілділік ұғымы мен оның қазіргі кездегі маңызы бойынша ой-пікірлерді жүйелеу арқылы құрылып, тілдерді білу, мемлекеттік тілді игеруге қатысты мәселелерді қамтиды. Авторлар мақалада көптілді білу, тілдерді игеру кезіндегі мемлекеттік тілдің орны тәрізді тіл ғылымында негізгі орын алып отырған мәселелерге тоқталып, мемлекетіміздің халықаралық байланыстарын дамытуға мүмкіндік беретін қатынастардың аса маңызды құралы ретінде тілдерді білудің көптілді және көпмәдениетті құзіреттіліктерді игерген жеке тұлға қалыптастырудағы маңызына тоқталады. В статье рассматриваются вопросы полиязычия и знания языка, которые занимают важное место в современном обществе. В статье описаны понятия полиязычия и определения его значения. Приведены мнения ученых в области изучения и знания нескольких языков, затрагиваются проблемы обучения трем языкам, имеющие место в сфере образования. Статья основана на мнении ученых о понятии полиязычия и его важности в современном обществе, а также содержит вопросы изучения языков и государственного языка. В статье авторы рассматривают проблемы знания нескольких языков, важной роли государственного языка в процессе изучения языков, которая занимает основное место в языкознании, а также значение знания языков как важного средства связи, дающего возможность развития международных отношений нашего государства.