Жазушы Дулат Исабеков шығармалары. Произведения писателя Дулата Исабекова. - Еsbolaeva I. А.; Utegenova, G. J.; Balkibekova K. А. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақала жазушы Дулат Исабековтің күнделікті мерзімді басылымдарда жиі жарияланып тұратын публицистикалық-көсемсөздік шығармалары жайында болып отыр. Қандай да бір повесті немесе әңгімені екі-үш күнде жазып тастау әлдеқайда күрделі тірлік екені түсінікті. Ал газет-журналдарға арналған, күнделікті өміріміздің, қоғамымыздың дамуының саналуан мәселелерін талқылап, орайы келгенде ой-пікір-лерін ортаға салуға бағытталған дүниелерді қағазға түсіріп, оқырман назарына ұсыну процесі, жоғарыда айтыл- ғандай, ары кетсе бір аптаға созылатын іс болса керек. Суреткерлердің шығармашылық жұмыс тәртібі, осы процесс барысындағы әдебі мен әдеті – әлі де терең зерттеле қоймаған мәселе. Жыл мезгілдерінің суреткер үшін оңтайлы, жайлы кезеңдерінде қаламгер жемісті жұмыс істейді. Қаламгерлердің шығарма жазу барысында көптеген психологиялық сәттерді бастарынан өткізетінін, қашан туындысын жазуды аяқтап, оқырман қауымға ұсынғанға дейін қатты мазасызданатындарын айқын аңғарса керек. Осындай пәлсапалық ой-тұжырымдармен басталған бұл мақала қазақтың тағы бір көрнекті жазушысы, қоғам қайраткері дәрежесіне көтеріле білген ерекше тұлғалардың бірі Әнуар Әлімжановтың азаматтық бейнесін сомдауға арналған. Это статья о писателе Дулате Исабекове, часто публикующего публицистическо-статейные произведения. Ясно то, что для того чтобы написать какую-либо повесть или рассказ, сложнее закончить ее написание за два-три дня. А для того, чтобы предложить читателю статью о нашей ежедневной жизнедеятельности, о развитии общества, рассуждения ими различные темы занимает минимум одну неделю. О творческом порядке работы художников, об этике и морали – глубоко не изученный процесс. Для удоб-ства описания времен года художники в удобное для себя время выполняют плодотворную работу. Писатели в процессе написания произведения испытывают многие психологические моменты, до окончания произведения и предоставление его читателям переживают многое. Эта статья, которая начата с такой философской мыслью, посвящается описанию выдающегося казахского деятеля Ануара Алимжанова.