Электронный корпус как основа словарей современного английского языка. Электронды корпус заманауи ағылшын сөздіктерінің негізі ретінде. - Myrzakhat, D. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Данная статья посвящена анализу различных аспектов соотношения двух лингвистических дисциплин: корпусной лингвистики и лексикографии. В ней описывается современное состояние электронных корпусов, дается краткий обзор этапов развития лексикографии английского языка. В статье подробно рассматривается процесс создания крупных английских корпусов и выделяются их основные функции. Особое внимание уделяется определению значения электронных корпусов при создании словарей, положительное и негативное влияние корпусов на развитие лексикографии. Мақаланың негізгі мақсаты  корпустық лингвистика мен лексикография салаларының арақатынасының барлық аспектілерін талқылау. Бұл мақалада электронды корпус және ағылшын лексикографиясы салаларына сипаттама беріліп, олардың тарихы мен даму кезеңдеріне қысқаша шолу жасалынады. Ағылшын тілінің ірі корпустарының құрастырылу үдерісі қарастырылып, корпустың негізгі қызметтері айқындалады. Сондай-ақ электронды корпустардың сөздік жасауға қандай пайдасы бар екендігі анықталады. Корпустың лексикография саласына тигізетін әсерінің артықшылықтары мен кемшіліктері мысалдар арқылы нақты дәлелденеді.