Қоғаммен байланыс саласындағы баспасөз қызметі және баспасөз хатшысының атқарымдары. Функций пресс-службы и пресс-секретаря в сфере связи с общественностью - Esenbek, Zh. B. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Автор өз мақаласында баспасөз қызметінің мақсатымен таныстырады, маңыздылығын атап көрсетеді. Қоғаммен байланыстағы баспасөз қызметін қарастырады. Баспасөз қызметінің әртүрлі салалардағы атқарымдарын зерттейді. Америка Құрама Штаттарындағы, Германиядағы, Ұлыбританиядағы, Ресейдегі, Қазақстандағы баспасөз қызметінің қалыптасу тарихына тоқталады. Баспасөз қызметіндегі баспасөз хатшысының қызметтік міндеттеріне және мамандығына қойылатын талаптарға талдау жасайды. Баспасөз хатшысы сәтті жұмыс жасай алу үшін игеру керек қасиеттерді атап көрсетеді. В статье рассматривается роль пресс-службы в сфере связи с общественностью, а также анализируются функции пресс-секретаря. Автор особое внимание уделяет тому, что история развития пресс-службы в каждой стране сложилась по-разному, и в качестве обоснования он анализирует истории пресс-службы в США, Германии, Великобритании, России и Казахстане. Подчеркивает важность пресс-секретаря и перечисляет характерные черты его специальности. Анализируются служебные обязанности и требования, которые ставятся к пресс-секретарю. Подчеркивает необходимые качества для успешной работы пресссекретаря.