Метод проектов как эффективное средство организации учебной работы на занятиях по русскому языку в вузах.Жоғары оқу орындарындағы орыс тілі пәнінен оқу жұмысын ұйымдастырудағы тиімді тәсіл ретіндегі жобалау әдісі. - Kadyrova, G. R. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Данная статья посвящена комплексному анализу современных педагогических технологий, в частности проектных технологий, которые отвечают сегодняшнему процессу образования высшей школы. В данной статье говорится о том, что при обучении русскому языку как неродному можно использовать метод проектов. Реализация принципов построения проектного метода в преподавании русского языка позволит сформировать всесторонне развитую личность, билингва и полилингва с многоязычной и поликультурной компетенциями. Автор статьи подробно описывает этапы последовательности действий проектного метода и останавливается на вопросах, связанных с ролью данной технологии в организации учебного процесса. В заключении статьи делается вывод о том, что применение данного метода поможет преподавателю вуза решать дидактические задачи обучения русскому языку в общей системе коммуникативно-направленного и профессионально- направленного обучения будущего специалиста. Берілген мақала заманға сай педагогикалық технологиялардың біріккен сараптамасына, көбінесе бүгінгі күннің жоғарғы мектептің білім беру үрдісіне жауап беретін жобалық технологияларға арналған. Берілген мақалада шет тілі ретінде орыс тілін оқытуда жобалау әдісін қолдануға болатындығы туралы айтылған. Орыс тілін оқытуда жобалау әдісінің принциптерін іске асыру билингва және полилингва көп тілдік және полидәстүрлі компетенцияның жан- жақты дамыған тұлғаны қалыптастыруға мүмкіндік береді. Мақаланың авторы жобалау әдісінің іс-әрекет қадамдарын толығымен сипаттаған және оқу үрдісін ұйымдастырудағы берілген технологияның рөліне байланысты сұрақтарға тоқтап кеткен. Мақаланың қорытындысында осы әдісті қолдану жоғары оқу орнындағы мұғалімдерге жалпы жүйеде коммуникативті және кәсіби бағытқа бағытталған болашақ маманды оқытудағы, сонымен қатар орыс тілін үйретудегі идактикалық есептерді шешуге көмектеседі.