Иноязычное заимствование и развитие многозначности: номинативная общность и взаимодействие (на материале русского языка) - Казкенова, А. К. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматривается взаимосвязь двух способов номинации – заимствования и развития многозначности. Особое внимание уделено описанию семантического калькирования, вторичного заимствования и развития новых значений у заимствованных слов в русском языке. Мақалада номинацияның екі тәсілінің – кірме сөздер мен сөздердің көп мағыналылығы дамуының өзара байланысы қарастырылады. Мұнда орыс тiлiндегi семантикалық калькалауға, туынды кірме сөздерге және кірме сөздердін жаңа мағыналарының ары қарай дамуын сипаттауға ерекше назар аударылған.