Сұраулы сөйлемдердің функционалды-семантикалық сипаты - Қайдауылова, С. Ғ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада сұраулы сөйлемдердің коммуникативтік мақсатқа сай функционалдық - семантикалық сипаты айтылады. Сұраулы сөйлемдер өзінің екінші қызметі ретінде ақпарат алу мағынасында емес, белгілі бір пікірді білдіру, хабарлау мақсатында жұмсалатыны бар. Сұраулы сөйлемдерді осы тұрғыдан зерттеп, қарастыру қазіргі тіл білімінде жан-жақты қарастырылып жүр. В статье рассматривается функциональная-семантическая характеристика вопросительных предложений. Вопросительное предложение во вторичной функции направлено не на поиск информации, а на передачу, утверждение или отрицание сообщения, суждения.