МУЗЫКАЛЬНЫЕ ТРАДИЦИИ ЗАПАДА И ВОСТОКА СЕГОДНЯ - Омарова, Г. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Г.Омарованың «Батыс пен Шығыстың музыкалық дəстүрлері бүгінгі таңда» атты мақаласында Батыс жəне Шығыс музыка мəдениеттеріндегі дəстүрлі жəне кəзіргі орындаушылық формалар туралы айтылған. Сонымен бірге мақалада көшпелілер (қазақ) мəдениетіндегі кейбір жанрлардың (күй, жыр) жəне олардың орындаушылық формаларының ерекшеліктері айқындалған.