Қазақ және ағылшын тілдеріндегі мұнай және газ өндірісіндегі терминдер семантикасы мен функциясы - Бегімова, Г.; Ильясова, Г. О. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Берілген мақала мұнай және газ өндірісіндегі терминдер семантикасы мен функциясына арналған. Қазақ тілінде аталған тақырыптың зерттелуі өте маңызды. Қазақ және ағылшын тілдеріндегі мұнай және газ саласындағы терминдердің семантикасы мен функциясы өте аз зерттелген. Қазақстанда мұнай және газ саласының дамуымен қатар шет елдік инвесторлардың да елде аталған салада жұмыс жасауы артып келеді. Мақала халықаралық тіл болып табылатын ағылшын тілі мен Қазақстанның мемлекеттік тілі қазақ тілдеріндегі терминдерді қарастырады. В Казахстане развивается нефтегазовая промышленность, увеличивается количество инвесторов, и это оказывает влияние на терминологию в данной области экономики. Статья посвящена семантике и функциям терминов в нефтегазовой промышленности. Рассматриваются некоторые англоязычные термины, а также термины на казахском языке.