Из истории исследования статейных списков. Статейлік тізімдердің зерттелу тарихынан. - Yuritsyna, I. Yu. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматриваются вопросы изучения статейных списков. Являясь памятниками деловой письменности древнерусской литературы XVI-XVII веков, статейные списки долгое время привлекали внимание историков, но были мало изучены филологами – лингвистами и литературоведами. В статье приводится обзор научной литературы – исторической, лингвистической, литературоведческой, – посвященной данным текстам. Также обосновывается необходимость филологического анализа статейных списков с учетом современных лингвистических парадигм. Мақалада статейлік тізімдердің зерттелу мәселелері қарастырылады. XVI-XVII ғасырлардағы көне орыс әдебиетінің іс жазбаларының ескерткіші бола келе, статейлік тізімдер көп уақытбойы тарихшылардың назарын аударып келді, бірақ филолог –лингвисттер мен әдебиеттанушылар тарапынан аз зерттелді. Мақалада осы мәтіндерге арналған – тарихи, лингвистикалық, әдебиеттанушылық ғылыми әдебиетке шолу жасалады. Статейлік тізімдердің заманауи лингвистикалық парадигмаларға сай филологиялық талдау керектігі негізделеді.