Реалий сөздерді аудару тәсілдері (“Абай жолы” эпопеясы бойынша) - Қазыбек, Г. Қ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
М.Әуезовтің “Абай жолы” эпопеясы тәржімасының басты қасиеті – аудармашы- лардың шығарма рухына бойлап, сұлулығын сезіне отырып, оның ұлттық пішінін жете меңгергендігінде, мазмұн мен түрдің арасындағы гармониялық бірлікті, ұлттық-көркемдік элементтердің тұтастығын сақтай алғандығында. В статье рассматриваются приёмы перевода реалий: транскрипция, калькирование; реалии в произведении "Путь Абая" М. Ауэзова и способы их перевода.