Казақ тілі сабағында шешендік сөздерді оқытудың тәрбиелік мәні. Воспитательное значение ораторских речей на уроке казахского языка. - Muldagalyeva, G. A.; Kasymova, Zh. P. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақ диаспорасына инновациялық технология бойыншажан-жақты тәлім- тәрбие беру және шешендік сөздерді грамматикамен байланыстыра оқытудың тиімді жолдарықарастырылған. Қазіргі таңда барлық оқу орындарында енгізіліпжатқан инновациялық технологиялар оқу, білім алу үдерісіндегіәдістемелерге озық, жаңаша тұрғыдан қарап, оны үзбей жаңғырытылуда. Осыған орай, қазақ диаспорасын дербес білімалуына, ізденімпаздыққа, шығармашылыққа тәрбиелеу мақсатындаоқытушылардың инновациялық технологияны меңгеруі міндет, парыз.В статье рассматривается использование инновационных технологийв обучении слушателей казахской диаспоры казахскому языку,а именно, эффективные пути введения мудрых изречений, которыеизобилуют в казахском языке. Через изучение мудрых мыслейслушатели казахской диаспоры имеют хорошую возможностьпознакомиться с культурой казахов, понять их менталитет и почувствовать красоту языка. Наряду с этим, мудрые мысли казаховнесут огромное воспитательное значение.