«Кенесары-Наурызбай» жыры: дерек және көркем бейне - Бисенбаев, П. Қ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақ тарихи жырларының өмір шындығына қатысы жайында сөз болады. Автор жанр табиғатын анықтай түсу мақсатында дерек пен жыр нұсқауларының мотивтерін салыстырып қарастырған.В статье говорится об отражении правды жизни в исторических песнях казахского народа. В целях установления природы жанра автор рассматривает факты и мотивы вариантов песен в сравнительном аспекте.