Қазақ бас киіміндегі үкі мен ою-өрнектердің келу тарихы - Дәукенқызы, Ш.; Жәнәбілұлы, Қ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Қазақ ұлты ұзақ даму барысында өзіне тән киім-кешек мәдениетін жаратты. Қазақ ұлтының қазірге дейін жалғастырып отырған киім-кешек үлгілері ұлттың этно көздері болған Ғұн, Үйсін, Сақтардың киім-кешегімен тығыз байланыстырады. Қазақ бас киімге қатты мән береді, бас киім адамдардың күнделікті тұрмысындағы маңызды әшекей бұйымы емес бір адамның салауатының символы деп қарайды.С развитием истории развивалась и национальная культура, относящаяся к национальной казахской одежде. На протяжении многих лет казахское национальное искусство менялось, не теряя своей национальной ценности, национального колорита.