Коммуникация түсінігі және әлеуметтік коммуникацияның қазіргі қоғамдағы рөлі - Ермекбаева, Г. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада автор коммуникация ұғымына түсініктеме береді. Ақпараттық технологияның бүгінгі таңда қоғам санасын қалыптастырудағы орны туралы пікірлер айтады. Ғаламтор желілерінің жаһандық деңгейде дамуы, оның тек бір мемлекеттің ғана емес, әлемнің тұтастығынажасайтын ықпалы, пайдасы мен тигізер зияны туралы мәселелер көтереді.В статье автор дает пояснение о коммуникациях сегодняшнего мира. Приводит пример информационных технологий, высказывает свое мнение об их влиянии на общество. Поднимается вопрос о развитии Интернета на уровне медиа глаболизаций, о добре и зле Интернета, его воздействии на будущее страны.