Қазақ және орыс лингвомәдениеттеріндегі «Махаббат» концептісі - Нұрымбаева, Ж. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада Қазақ және орыс лингвомәдениетіндегі «Махаббат» концепті қаралады. Аталмыш мақалада қазақ және орыс лингвомәдениетіндегі «махаббат» концептінің өзінің мазмұнында, мәдениеттанушылық мазмұнымен толықтырылған жалпы мәндер мен спецификалық компоненттері, ассоциативті эксперимент әдісін қолдана отырып қысқаша айқындалған.В данной статье рассматривается концепт “Любовь” в казахской и русской лингвокультурах. Методом ассоциативного эксперимента было выявлено то, что концепт «Любовь» в казахской и русской лингвокультурах имеет в своем содержании как общие значения, так и специфические компоненты.