Ғаламдастыру үдерісі: Жаһандану жағдайындағы Отандық білім мен ғылым даму сатылары - Толықбаева, Г. С. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада жаһандану заманында сырт елдің қалқасында бағынышты, мүдделі болып қалмауымыз үшін ұлттық болмысызды, салт-дәстүріміз бен тілімізді, ұлттық мәдение-тімізді сақтау керектігі жайлы сөз қозғалады. Болашақ жастардың санасында осындай руханиқұндылықтар қалыптасса, еліміздің шынайы егемендікке қол жеткізіп, Отанымыздың байлығы ұлтқа қызмет ететіні сөзсіз. Еліміздегі білім мен ғылым саласында әлемдік тәжірибелерді үйреніп, үлгі ете отырып, отаншылдық тәрбиенің бастауы болып табылатын этномәдени білім мен тәрбиені жадымызда ұстауымыз керектігі туралы мәселе туындыға арқау етілген.Актуальностью исследования являются системные изменения в отраслях знания и науки в нашей стране. Такие изменения и поток интенсивных информаций в отраслях современного фундаментального предметного знания и науки в области содержания имеет различный характер, цель образования и науки меняется с численного показателя на качественный. В статье рассматриваются самообучение, отбор информации и навыки эффективного использования знания, для того, чтобы показать активность учащихся в общественной жизни и к самоосуществлению. Национальная система образования в Казахстане является очень важной, исследователь явно подчеркивает, что мы находимся на лестнице интенсивного изменения.