О некоторых парадоксах современной массовой коммуникации. Қазіргі бұқаралық қарым-қатынастың кейбір қарама-қайшылықтары жайында. - Kazkenova, A. K. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Статья посвящена описанию некоторых парадоксальных особенностей современной массовой коммуникации. Так, отмечается возрастание роли адресата при наличии широких возможностей для авторскогопубличного самовыражения, возвращение к архаичным формам коммуникации в условиях интенсивного развития технических средств, понижение качества восприятия и понимания информации при постоянном увеличении ее объема. Основной причиной, вызывающей эти парадоксы, следует считать несбалансированное взаимодействие автора и адресата в сфере массовой коммуникации.Мақала қазіргі бұқаралық қарым-қатынастың кейбір қарама-қайшы ерекшеліктерін сипаттауға арналған. Автордың көпшілік алдында сөйлеуі үшін кең мүмкіндіктері болуы барысында адресат рөлінің өсуі,техникалық құралдардың қарқынды дамуы жағдайында қарым-қатынастың көне түрлеріне оралуы, ақпарат көлемінің үнемі өсуі барысында оны қабылдау және түсіну сапасының төмендеуі көрсетіледі. Осы қарамақайшылықтардың тууына негізгі себеп бұқаралық ақпарат саласындағы автор мен адресаттың теңгерімсізөзара әрекеті деп есептеуге болады.