Перевод аббревиаций и сокращений как объект лингвистического исследования. Қысқарған сөздер мен аббревиацияларды аудару лингвистикалық зерттеу нысаны ретінде - Saparkhojayeva, D. I.; Saparkhojayeva, G. R.; Saparkhojayeva, N. P. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматриваются проблемы перевода аббревиаций и сокращений как объектов лингвистического исследования. Предполагается, что имеются семантические особенности перевода английских аббревиатур исокращений на русский язык, формируемых под влиянием экстралингвистических факторов, в связи с этим дается общая характеристика сокращенным лексическим единицам, определяются основные способы и особенности их перевода. Бұл мақалада лингвистикалық зерттеу нысаны ретінде қысқарған сөздер мен аббревиацияларды аудару мәселелері қарастырылады. Ағылшын аббревиатуралары мен қысқартуларын орыс тіліне аударудың экстра- лингвистикалық факторлар негізінде құрылатын семантикалық ерекшеліктері бар екендігі айтылады. Осыған байланысты қысқартылған лексикалық бірліктерге жалпы сипаттама беріліп оларды аударудыңнегізгі әдістері мен ерекшеліктері анықталады.