Әбіш Кекілбаев шығармарларындағы жол концептісі. Концепт пути в творчестве Абиша Кекильбаева. - Dzhanuzakova, Zh. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
«Әбіш Кекілбаевтың шығармашылығындағы жол концептісі» деп аталатын мақалада қазақтың танымал жазушысының шығармашылығы концептосфера аспектісінде қарастырылып отыр. «Дала балладалары» деп аталатын циклдан «Құдық» және «Аңыздың ақыры» романы негізінде автор «жол» концептісінің ерек-шеліктерін және ұлттық-мәдени құндылықтарын анықтай отырып, жол концептісінің шығармада қандай рөл атқаратынын, автордың көркемдік өзгешелігін, бейнелеу мәнерін түсінуге мән беріп, ұсынылып отырған тақырыпта жол концептісінің мағыналық элементтерінің жеке даралығын, әр алуандығын анықтаудымақсат етіп қойып отыр.В статье "Концепт пути в творчестве Абиша Кекильбаева" рассматривается творчество известного казахского писателя в аспекте концептосферы. На материале повести "Колодец" из цикла " Баллады степей" и романа "Конец легенды" автором исследованы национально-культурные представления и особенностиконцептуализации понятия «путь», установлены основные смысловые составляющие концепта, имеющие принципиальное значение для понимания индивидуально-авторской картины мира, намечены перспективы заявленной темы, которые позволят выявить степень универсальности и индивидуальности элементовсмыслового объема анализируемого понятия.