Мифопоэтический пласт романа «Счастливая Москва». «Счастливая Москва» романының мифтік-поэзиялық қатпарлары. - Sapar, G. S. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Помимо актуального общественно-литературного пласта платоновский сюжет эксплуатирует и рядмотивов, восходящих к мифу, архетипическим образам и сюжетным схемам. Особой насыщенностью такимимотивами отмечены не только начало и конец романа, но и различного рода кульминации, развязки,сюжетные повороты и переходы, обладающие особой смысловой нагрузкой в структуре текста. В настоящейстатье рассмотрены мифологические фабульные мотивы, наиболее существенные для сюжета романа.Қоғамдық-әдеби қабатпен қатар платондық сюжеттерде мифке, архетиптік образдарға және сюжеттік схемаларға бой алдыратын бірқатар мотивтер де бар. Мұндай мотивтер романның басы мен соңында ғана емес, мәтін құрылымында ерекше мағыналық жүкке ие әртүрлі кульминациялық, шиеленісті, сюжеттік айналымдар мен ауысулар да толы. Бұл мақалада роман сюжеті үшін айтарлықтай мәнді болып табылатын мифологиялық фабулалық мотивтер қарастырылады.