Интерференция русского языка в академическом письме студентов-казахов. Қазақ студенттерінің академиялық жазылым жұмыстарында кездесетін орыс тілі интерференциясы. - Abdramanova, S.; Ahn, E. S. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Целью данного исследования является анализ ошибок в письменных работах студентов одного из центральноазиатских университетов, сделанных ими во время выполнения заданий курса по академическому чтению и научному письму. В работах 40 студентов первого и второго курсов были выявлены типичные ошибки, имевшие место в результате интерференции русского языка, который был назван респондентами как наиболее часто применяемый ими язык. Результаты исследованияпоказали, что студенты чаще всего делают ошибки в грамматических структурах (синтаксических, причастных и падежных оборотах), предлогах и словосочетаниях, в пунктуации и т. д.Зерттеу жұмысының мақсаты орталық азиялық жоғары оқу орындарының бірінде студенттердің академиялық оқылым және жазылым курстары бойынша ғылыми жұмыстарды орындау барысында жіберетін қате түрлеріне сараптама жасау. Зерттеу барысында 1 және 2-курстың 40 студентінің жазба жұмыстарына тән типтік қате түрлері анықталды. Олардың қалыптасуы респонденттердіңқарым-қатынаста жиі қолданатын орыс тілі интерференциясының нәтижесі екені айқындалды. Зерттеу қорытындысы студенттердің грамматикалық құрылымдармен (есімше, көсемше оралымды сөйлемдер), көмекші сөздердің қолданылуымен байланысты қателерді және пунктуациялық қателерді жиі жіберетінін көрсетіп отыр.