Метод проектов как эффективное средство организации учебной работы на занятиях по русскому языку в вузах.Жоғары оқу орындарындағы орыс тілі пәнінен оқу жұмысын ұйымдастырудағы тиімді тәсіл ретіндегі жобалау әдісі. - Kadyrova, G. R. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Данная статья посвящена комплексному анализу современныхпедагогических технологий, в частности проектных технологий,которые отвечают сегодняшнему процессу образования высшей школы.В данной статье говорится о том, что при обучении русскому языкукак неродному можно использовать метод проектов. Реализацияпринципов построения проектного метода в преподавании русскогоязыка позволит сформировать всесторонне развитую личность,билингва и полилингва с многоязычной и поликультурной компетенциями. Автор статьи подробно описывает этапы последовательности действий проектного метода и останавливаетсяна вопросах, связанных с ролью данной технологии в организацииучебного процесса. В заключении статьи делается вывод о том, что применение данного метода поможет преподавателю вуза решатьдидактические задачи обучения русскому языку в общей системекоммуникативно-направленного и профессионально- направленногообучения будущего специалиста.Берілген мақала заманға сай педагогикалық технологиялардыңбіріккен сараптамасына, көбінесе бүгінгі күннің жоғарғы мектептіңбілім беру үрдісіне жауап беретін жобалық технологияларғаарналған. Берілген мақалада шет тілі ретінде орыс тілін оқытудажобалау әдісін қолдануға болатындығы туралы айтылған. Орыс тіліноқытуда жобалау әдісінің принциптерін іске асыру билингва жәнеполилингва көп тілдік және полидәстүрлі компетенцияның жан- жақтыдамыған тұлғаны қалыптастыруға мүмкіндік береді. Мақаланыңавторы жобалау әдісінің іс-әрекет қадамдарын толығымен сипаттағанжәне оқу үрдісін ұйымдастырудағы берілген технологияның рөлінебайланысты сұрақтарға тоқтап кеткен. Мақаланың қорытындысындаосы әдісті қолдану жоғары оқу орнындағы мұғалімдерге жалпыжүйеде коммуникативті және кәсіби бағытқа бағытталған болашақмаманды оқытудағы, сонымен қатар орыс тілін үйретудегі идактикалықесептерді шешуге көмектеседі.