Художественные формы портрета в структуре романа - Базылова, Б. К. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада портреттеу механизмі Л.Толстойдың «Анна Каренина» романының құрылымында қарастырылады. Бұл жерде портрет хабарлау барысында жаңа сипатқа ие бола отыра, мінез эскизінің функциясын атқарады. Кейіпкер психологиясы ішкі монологтан көрі оныңіс-әрекеттері мен қимылдарында байқалады