КЛАССИФИКАЦИЯ И ТИПОЛОГИЯ ЛИРИЧЕСКИХ ЦИКЛОВ В ЛИТЕРАТУРОВЕДЕНИИ - Флёрко, Л. В. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада поэтикалық циклденуді зерттеу теориясының өзекті мəселелері қарастырылады. Циклдену нысанының нақты шығармаларын зерттей отырып, көптеген зерттеушілер циклдену құбылысын жіктеуге жəнетипологияға бөлуге талпынады. Циклдену құбылысының жіктелуі жəне типологияға бөлінуі лирикалық циклдердің белгілері мен оларға тəн сапаларын түрлі деңгейлерде зерттеуге мүмкіндік береді. Ұсынылып отырған талдауда қазіргі заманғы əдебиеттанудағы түрлі циклдену жікте-мелерін жəне типологияларын ескеруге жəне лирикалық циклдердің əртүрлілігі мен типтерін бөліп көрсетуге ұмтылыс жасалады.