К ВОПРОСУ ОБ ИЗУЧЕНИИ ИСТОРИИ АРАБСКОЙ ТЕРМИНОЛОГИИ - Мустафаева, А. А. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада терминология саласының бірқатар мəселелерінің бірі болып табылатын араб терминологиясының тарихына қысқаша шолу жасалынып, негізгі үш тарихи терминологиялық кезең көрсетіледі. Сонымен қатар,Машрик пен Магриб елдеріндегі терминдерді арабтандыру саясаты салыстырмалы түрде қарастырылып, екі аймақтың арабтандыруда тез немесе баяу болуының басты факторлары аталады.