Сұраулы сөйлемдердің функционалды-семантикалық сипаты - Қайдауылова, С. Ғ. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада сұраулы сөйлемдердің коммуникативтік мақсатқа сай функционалдық - семантикалық сипаты айтылады. Сұраулы сөйлемдер өзінің екінші қызметі ретінде ақпарат алу мағынасында емес, белгілі бір пікірді білдіру, хабарлау мақсатында жұмсалатыны бар. Сұраулысөйлемдерді осы тұрғыдан зерттеп, қарастыру қазіргі тіл білімінде жан-жақты қарастырылып жүр.В статье рассматривается функциональная-семантическая характеристика вопросительных предложений. Вопросительное предложение во вторичной функции направлено не на поиск информации, а на передачу, утверждение или отрицание сообщения, суждения.