Топонимжасамдық тәсілдер мәселесі. Проблемы топонимообразующих методов. - Bugybayeva, Zh. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада тілімізде қалыптасқан жаңа сөз жасаушы сөзжасамдық тәсілдер туралы, олардың терминдерінің сәйкестіктері туралы соңғы пікірлерге талдау жасалған. Тілімізде сонау көне замандарданбастап қалыптасқан сөзжасамдық заңдылықтар бар екендігін, олардың териминдерінің әлі де қалыптаспағаны туралы айтылады. Тіліміздегі жер-су атауларының жасалуы қалыптасқан сөзжасамдық тәсілдер арқылы жасалған туынды сөздер тобына жатады. Олардың бәрі де сөзжасам үрдісінің нәтижесінде пайда болған. Сондықтан аталған мақала топонимжасам тәсілдерін анықтауға арналғандықтан топонимжасамның зерттеу нысаны болып табылады да, сөзжасам жүйесінде өзіндік орын алады деп санаймыз.В статье рассматриваются словообразовательные методы казахского языка, их термины соответствия. Также говорится о словообразовательных принципах, которые существуют давно, инесформировавшихся их терминах. В нашем языке топонимы относятся к словобразовательным методам образования. Они формировались в результате словообразовательного процесса. Поэтому методы топонимообразования, являясь обьектом исследования, имеют значимое место в словообразовательной системе.