ОБУЧЕНИЕ ПЕРЕВОДУ ЕДИНИЦ ИЗМЕРЕНИЯ В ОБЛАСТИ ТЕКСТИЛЬНОЙ И ЛЕГКОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ - Аухадиева, З. Ж. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Өлшем категориясы (түсінік) өрісінің күрделі семантикалық құрылымын жасай отырып, жалпы мағына беретін компонеттік тұлға ретінде жүзеге асырылады. Аталған өлшем категориясы өрісі салмақ, көлем, ұзындық, алаң, жылдамдық сияқты компоненттерден тұрады. Мақалада ұзындық, салмақ жəне ақша бірліктерінің лингвистика тұрғысындағы ерекшеліктері қарастырылады жəне тіл бірліктері ретінде олар ауыспалы мағынаға ие болып фразеология ретінде де қолданылады.