Составные слова в английском языке - Жапарова, А. Ж. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Күрделі сөздер ағылшын тілінде кең қолданылады, сондықтан оларға екпінді дұрыс қойған жөн. Көптеген сөздіктер күрделі сөздерді бөлек тараумен белгілейді, бірақ мұндай сөздерге екпінді қалай қою керектігін меңземейді. Әдетте, құрамдас сөздер екі сөздерден құралады(екі компонент), олар бөлек, не болмаса дефис арқылы және қосарланып та жазылады. Дефиспен жазылған күрделі сөздер өзгертулерге ұшырайды, сондықтан қазіргі таңдағы заманауи сөздіктерге жүгінген жөн. Құрамдас сөздерге мысал келтірейік: toothpaste , flashlight, night club, go out, light-green, twenty-five.