Из истории исследования статейных списков. Статейлік тізімдердің зерттелу тарихынан. - Yuritsyna, I. Yu. (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматриваются вопросы изучения статейных списков.Являясь памятниками деловой письменности древнерусскойлитературы XVI-XVII веков, статейные списки долгое времяпривлекали внимание историков, но были мало изучены филологами– лингвистами и литературоведами. В статье приводится обзорнаучной литературы – исторической, лингвистической,литературоведческой, – посвященной данным текстам. Такжеобосновывается необходимость филологического анализа статейныхсписков с учетом современных лингвистических парадигм.Мақалада статейлік тізімдердің зерттелу мәселелері қарастырылады.XVI-XVII ғасырлардағы көне орыс әдебиетінің іс жазбаларыныңескерткіші бола келе, статейлік тізімдер көп уақытбойы тарихшылардың назарын аударып келді, бірақ филолог –лингвисттермен әдебиеттанушылар тарапынан аз зерттелді. Мақалада осы мәтіндерге арналған – тарихи, лингвистикалық, әдебиеттанушылықғылыми әдебиетке шолу жасалады. Статейлік тізімдердің заманауилингвистикалық парадигмаларға сай филологиялық талдау керектігінегізделеді.