(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада автор драмалық сөйлеу шығармасындағы тіл мен сөйлеу түсініктеріне дифференциациялау жүргізе отырып, олардың бірлігі мен бір-бірімен ажырмайтын қабілетін анықтайды. Драма тілінің жанр ерекшелігіне байланысты маңызды сөйлеу қабілеттеріне кейіпкерлердің сөйлеу тілі жатады деген қорытынды жасаған. Статья А.С.Шыныбековой «Драматургическая речь» посвящена дифференциации языка и речи в драме, их связям и различиям. Особенностями драмы как литературного вида обусловлен интерес к речи героев, на репликах которых строится драматургическое действие. The article «Dramaturgic speech» of A.S.Shynybekova is devoted on differentiation of language and speech in drama, to their communication and distinctions. Features of a drama as literary kind cause interest to speech of heroes on which remarks dramaturgic action is under construction.