(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Г. Омарованың мақаласы - «Қазақтың дәстүрлі музыкасы және түрк халықтарының музыка мәдениеттерін салыстырма түрінде зерттеу мәселелері». Қазақстанның батыс және шығыс аймақтарында ХХ ғ. басына дейін кәсіби ауызекі әншілік, күйшілік, жыршылық дәстүрлер молынан сақталынған. Автордың зерттеуі бойынша, Шығыс және Батыс Қазақстандағы стильдер екі түрлі музыкалық жүйенің көрсеткіштері: біріншісі (шығыс) тіл жағынан «шығыс түркілерінің» (түркі-моңғол) музыкасына жақынырақ болса, екіншісі (батыс) – «батыс түркілерінің» (түркі-парсы) музыкасына жақынырақ.