Қазақ драматургиясының зерттелу жолдары (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада 30-40 жылдар аралығындағы «Ұлы Отан Соғысы және соғыстан кейінгі жылдары» Совет драматургиясының жақсы үлгілері саналған шығарамалардың аудармалары тарқатылады. Оны сахналаған сәтте кездесетін қиындықтар және олардың ұлттық нақышта ерекшеленуі жайында айтылады. Драма өнері мен әдебиеттің арақатынасы ашылуы, жалпы драматургия тарихына шолу жасалып, тәуелсіздік кезең драматургиясына талдау жүргізіледі. В статье рассматриваются переводы избранных сочинений советской драматургии 30-40-х годов периода Великой отечественной войны и послевоенного периода, их популярность и национальная идентичность. Делается попытка анализа в целом драматургии в период независимости.