Дефиниция как основное средство раскрытия значения термина (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В данной статье рассматриваются форма и содержание дефиниции как основного способа фиксации термина, описываются основные требования, предъявляемые к дефиниции, а также исследуются её типы на примере лингвистических терминов.Бұл мақалада дефиниция қалыбы мен мазмұны термин мағынасын ашудың басты құралы ретінде қарастырылады; логика мен термин іліміне кіріспе тарапынан дефиницияға қойлатын басты талаптар ұсынылады; және де лингвистикалық терминдер негізінде дефиниция түрлерінің талдауы жасалады. Термин дефинициясын зерттеужұмысы нәтижесінде, теориялық және тәжірибелік ісәрекет кезінде ұғымдырды анықтап алу маңызды орынға ие екендігі анықталды. Дефиниция термин мағынасын анықтауға және оны басқа терминдерден ажыратуға мүмкіндік береді, тұжырым жасауда ұғымдарды шатастырудың алдын алады.