М.А.ВОЛОШИН КАК ЛИТЕРАТУРНЫЙ КРИТИК (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
1900-10 жылдардағы мақалалардағы бұл құбылыстардың эстетикалық ерекшелігін сараптап, заманауи еуропалық мəдениет контексіне орыс əдебиетінің жаңа құбылыстарын енгізді. Мақалада ХХ ғасырдың басында «новый реализм» феноменін зерттеген Волошиннің критикалықмұрасы қарастырылады.