Предметная пластичность бытия (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье на материале рассказов И. С. Шмелева 1913-15 годов исследуются новые эстетические качества прозы начала ХХ века, мотивы провинциальной жизни, ее духовной пустоты. Особое внимание уделено предметному миру в произведениях писателя.Мақалада 1913-15 жылдардағы И.С. Шмелев шығармаларында ХХ ғасырдағы прозалық шығармалардың эстеттикалаық сапасы, қарапайым өмір мотивтері мен оның рухани жұтңдығы зерттеледі. Жазушы шығар-маларындағы заттық әлемге ерекше назар аударылған.