Фольклортанудағы мәтін және вариант, версия туралы түсінік (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мәтін терминінің қолдану аясы өте кең. Мәдениет жүйесі мен гуманитарлық ғылымдарда ол, әсіресе, соңғы уақыттарда көп қолданылатын терминдердің біріне айналғаны белгілі.В статье в контексте современных научных концепций дано понятие текста, одного из основных объектов фольклористики, также рассмотрены такие важные для нее понятия, как вариант, версия, типы и виды варьирования.