Т. Бейісқұлов еңбектеріндегі Б. Майлиннің журналистік жолы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Т. Ә. Бейісқұловтың публицистикалық шығармашылық еңбегі ел-жұртқа, әдеби ортаға кеңінен танымал. «Білімдар тірілтеді ақиқатты, негізі шын әділет ұстар қатты»/Баласағұни/ демекші өмірінзерттеуге, ақиқатты ашуға арнаған Тоқтар Бейісқұлов өзінің еңбегінің арқасында көптеген жұмбақ заттың басын ашып, өз мақсатына жете білген тұлға. Оның Б.Майлин шығармашылығын зерттеуде ең басты еңбегі арысымыздың публицистикалық қызметіне нұр төккені болып табылады. Тоқтар Бейісқұлов БейімбетМайлиннің қазақ журналистикасының негізін қалап, баспасөз ұйымдастырушысы болып, оның дамып, өркен жаюына зор еңбек сіңірген, тамаша шығармалар қалдырған шебер жазушы,талантты да тағанды журналист ретінде танытады. Тоқтар Бейісқұлов Б.Майлиннің баспасөз саласында еңбек еткен жылдар анықтап, осысалада атқарған қызметінің жемісі қандай болғандығына дейін саралап берген. Бұнымен зерттеуін тоқтатпай Б.Майлин мақалаларын ой елігінен өткізіп, қазақ публицистикасындағы орнын анықтаған.Публицистические труды Токтара Бейскулова широко известны среди читателей и литературной среды. Природный талант и упорство помогли ему раскрыть немало литературных тайн и добиться своей цели. Как публицист, в своих статьях Токтар Бейскулов посредством глубоко изучения определил, что Б. Майлинбыл одним из основателей журналистики, стоял у истоков первых изданий на казахском языке, а также трудился над дальнейшим его развитием, писал великолепные произведения и статьи. Писательские труды Б. Майлина заслуживают особоговнимания. Все это послужило основанием для начинанияпублицистических трудов Т. Бейскулова. В ходе исследования деятельности Б. Майлина, Т.Бейскулов определил время изданий автора. Провел тематику статей с практическими примерами.В настоящее время Т. Бейскулов продолжает научно-исследовательскую, работу трудов известного казахского писателя, поэта-публициста Б.Майлина.