Тоқтар Бейісқұлов – Б. Майлин шығармаларын зерттеуші (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Филология ғылымдарының кандидаты Т. Бейісқұлов ғажайып сөз зергері, асыл азамат Б. Майлиннiң өмiрi мен шығармашылығын зерттеуге қырық жылға жуық уақытын арнап алты кiтабын, “Би аға” естелiктер жинағын құрастырып шығарды. Олардың сыртында көптеген ғылыми мақалалары және бар. Бастаған ісіне барын салып жұмыс жасайтын ғалым кезiнде Б. Майлиннiң жинақтарына кiрмей қалған, белгiсiз болып келген туындыларын шығарумен де шұғылдануда.Қазіргі таңда бұл істі әрі қарай жандандыруда.Начиная с 1970 года кандидат филологических наук Т. Бейскулов ведет глубокую научно-исследовательскую работу жизни и творчества Б. Майлина. Выдающийся казахский писатель, поэт, публицист затронул душу в то время еще юного журналиста Токтара Бейскулова. На основе тщательного анализа трудов Б. Майлина Т. Бейскулов выпустил более шести книг, раскрывающих полнотутворческого мышления Б. Майлина.