Қазақ әдебиетіндегі әдеби портрет: ерекшелігі, маңызы, сипаттамасы (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Портрет – көркем шығармадағы кейіпкердің болмыс-бітімі, ұлттық бейнесі, шынайы мінез-құлқы. Әлем әдебиетіндегі портрет бірталай туындылардың кеңінен танылуына үлкен себепші болса, қазақ әдебиетіндегі әдеби портреттер де ұлттық бояуға қанық, шығармакейіпкерінің негізгі бет-пердесі болып табылады. Аталған зерттеу мақаламызда бұрынғы және қазіргі қазақ әдебиетіндегі әдеби портреттерге салыстыра отырып талдау жасалынды.Литературный портрет – это суть, национальное отражение, настоящий характер героев художественных произведений. Если портрет в мировой литературе послужил причиной популярности многих произведений, то в казахской литературе литературные портреты тоже являются главным отражением героев. В этой статье был сделан анализ давних и современных казахских литературных портретов.