«Ватерлоо» - история и роман: 150-летие «Отверженных» Гюго в современной зарубежной критике (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Большинство современных зарубежных исследователей анализируют главы «Ватерлоо» как симулякр самого исторического события, но не как феномен романтической литературы.О.Е. Людинина өзінің «Ватерлоо: тарих және роман» атты мақаласын В. Гюгоның «Отверженные» (Аластатылғандар) романының 150 жылдығына арнаған. ХХ ғасырдың басындағы модернизм, соңындағы постмодернизм кезіндегі дәстүрлі әдебиет жанры және өнердің барлық салаларындағы айырмашылықтардың жойыла бастау үрдісін талдай келе, қазіргі өнермен байланыстыра сипаттайды.