Байлық/zenginlik/богатство/reichtum концептілері ассоциациялануының әлеуметтік-тілдік ерекшеліктері (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақ, түрік, орыс және неміс тілдері материалы бойынша Байлық/- Zenginlik/Богатство/Reichtum концептілері ассоциациялануының әлеуметтік-тілдік ерекшеліктері қарастырылады. Қазіргі заманғы әлеуметтік ерекшеліктерін анықтау үшін еркін ассоциативті эксперимент жүргізілді. Эксперимент қорытындысы бойынша төрт тілге ортақ және тек қазақ, түрік, орыс және неміс менталитетіне тән ерекшеліктер анықталды.В статье рассматриваются социологическо-лингвистические особенности концепта Байлық/Zenginlik/Богатство/ Reichtum на материалах казахского, турецкого, русского и немецкого языков. Для выявления современных социологических особенностей был проведен свободный ассоциативный эксперимент. По результатам эксперимента были выявлены универсальные и индивидуальные особенности, свойственные казахскому, турецкому, русскому и немецкому менталитетам, культурам и мировозрениям.