(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл ғылыми жұмыстың мақсаты түрік тілді үйренушілердің ағылшын тіліндегі дене мүшелеріне байланысты фразеологизмдерді түсініп қабылдау әдістерін анықтау болып табылады.Тәжірибе Таяу Шығыс техникалық университетінің 1-курс студенттерімен жүргізілді (Анкара, Түркия). Тәжірибе қорытыныдысы түрік студенттерінің ағылшын идиомдарының мағынасын көп жағдайда ассоциация негізінде анықтайтынын, екінші анықтау тәсілі фразеологизмдердің универсалды сипатын табу арқылы іске асатынын, үшінші қатарды концептілерге негіздеу тәсілі құрайтынын көрсетті. Целью данного исследования является определение способов осмысления английских фразеологических единиц с компонентом части тела носителями турецкого языка. Эксперимент был проведен среди студентов первого курса Ближневосточного Технического Университета (Анкара, Турция). Результаты эксперимента показали, что турецкие студенты дают, в основном, определения английских идиом на основе ассоциаций, вторым предпочтительным способом являются универсалии, а третьим вариантом является опора на концепты.